МАГЕЛАН ПРЕС, Станоја Главаша 15/локал 1, 11000 Београд - Тел: 011/303-43-17 и 064/102-80-43

О нама

Милан Тодоровић Бронгус
М. Т. Бронгус - Берлински зид, јуни 2016.
 

Као што писац говори својим делом, издавач говори својим едицијама. Излишно је коментарисати објављене књиге, јер оне причају својим страницама.

МАГЕЛАН ПРЕС је духовни наследник издавачке куће Piccadilly Books Company основане 1991. године у Београду.

Издаваштво, као делатност, утемељено је на вери да држава почива на просвећености и да ДРУШТВО КОЈЕ ЧИТА може бити квалитетније друштво, јер читање доприноси слободи ума. Само слободан ум има могућност да критички размишља. Само просвећена индивидуа може да учествује у стварању друштва које иде напред.

Књиге МАГЕЛАН ПРЕС-а траже ангажованог и посвећеног читаоца који жели да се упозна са бескрајним светским просторима (едиција Клипер), животима људи који су мењали свет на боље (едиција Фрам), књигама о књигама за цео живот (едиција Александрија), времену ратовања, жртвовања и победе (едиција Викторија) и контроверзним књигама које откривају човекову душу, историју и судбину (едиција Око).

МАГЕЛАН ПРЕС постоји са циљем да на српском језику објављује књиге које ће помоћи да боље разумемо свет у коме живимо, како би пронашли пут којим се свет може променити.